Se dovedește că arta este mult mai aproape decât credem

0

Vă poate relaxa după o perioadă dificilă, vă poate trezi și vă poate încuraja să lucrați și, cel mai important, să trezească multe stări emoționale, de obicei favorabile. Prin urmare, meșteșugul este folosit în mod considerabil ca strategie de ajutor în procesul de procedură psihologică. Impactul benefic al tratamentului artei plastice în metoda de educație și învățare a fost de fapt validat în analize administrate datorită Institutului de Învățare Artistică, Academiei de Pedagogie Specială.

Scriitorii publicației indică, de asemenea, o reducere a depresiei, a gradului de anxietate – BLOG, precum și o renovare a stilului de viață general la persoanele care au participat. în tratamentul de artă plastică.

Se dovedește că arta este mult mai aproape decât credem, pentru că în lumea de astăzi cultura ne atinge și ne înconjoară în fiecare zi. Arta nu trebuie neapărat asociată sau identificată cu „înalta cultură” enciclopedică care poate fi găsită în muzee, la diverse expoziții, teatre, concerte, săli filarmonice și opere. Ne putem odihni în artă oriunde sunt emoțiile noastre, oferindu-ne ușurare.

Pentru unii poate fi o scenă de film plină de imagini și muzică frumoase, pentru alții poate fi o reclamă creativă afișată pe o clădire, pentru alții poate fi un spectacol de dans pe o stradă a orașului. Nu prea contează locul și activitatea artistică specifică, cel mai important este că găsim în el „lumea noastră de artă”, care ne va atrage atenția, măcar pentru o clipă, dându-ne emoții pozitive.

Așa că începem să ajungem la artă și să o creăm, evadând în lumea ei

Așa că începem să ajungem la artă și să o creăm, evadând în lumea ei. Din păcate, lenea, care, după cum știm, este nenorocirea vremurilor noastre, stă din ce în ce mai mult în calea utilizării posibilităților sale. De asemenea, suntem bombardați cu imagini și sunete în jurul nostru, ceea ce de multe ori ne face să avem prea multe și să nu vrem să le vedem mai multe. Acestea sunt de fapt principalele aspecte care ne despart de arta, pentru ca pentru a intra in spatiul ei este nevoie de angajament, timp, energie si deschidere catre emotii. Un alt aspect care ne poate influența și activitățile artistice este teama de a cunoaște aceste emoții interioare pe care le putem descoperi exprimându-ne prin artă.

  • În ciuda aspectelor de mai sus, nu trebuie să renunțăm la diverse oportunități de a ne descoperi interiorul și de a ne explora psihicul, și mai presus de toate, să ne îmbunătățim starea de bine, pe care ni-l oferă planul artistic.
  • Un alt aspect interesant al artei este impactul direct asupra vieții noastre.
  • Adesea, după ce citim o carte interesantă, auzim un cântec fascinant din punct de vedere muzical și liric sau după ce vizionam o piesă de teatru sau un film necunoscut anterior, suntem transportați în lumea ei și comparăm situațiile conținute în ea cu experiențele noastre de viață.

O astfel de evadare în lumea imaginației și a viselor poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra bunăstării noastre, decupându-ne de viața de zi cu zi. Uneori merită să te scufunzi în artă, evadând din lume. Această dimensiune terapeutică a artei este remarcată și în publicația Art in therapy, therapy in art[4], unde citim despre stimularea expresiei, dezvoltarea funcțiilor cognitive și analizarea cunoașterii lumii înconjurătoare, care au un impact pozitiv asupra binelui nostru mental. -fiind.

Acest lucru poate fi înțeles și în contextul culturii și al artei

În ultimii ani, s-a pus tot mai mult accent pe alimentația sănătoasă și conștientă. Desigur, acesta este ceva care ar trebui promovat și oamenii ar trebui să fie conștienți de impactul imens al produselor pe care le consumăm asupra organismului și sănătății noastre. Auzim de mult timp că „ești ceea ce mănânci”. Dar de ce nu se spune că suntem și ceea ce ascultăm, ceea ce citim sau ceea ce privim? În multe cazuri, așa cum este cazul în alimentație, în funcție de ce nutrienți oferim organismului nostru, așa ne simțim mai târziu. Acest lucru poate fi înțeles și în contextul culturii și al artei.

Acest lucru poate fi înțeles și în contextul culturii și al artei

Uneori, un playlist de melodii pozitive și energice ne poate influența mai bine decât o doză de cofeină de dimineață sub formă de cafea. Filmul nostru de comedie preferat este cu siguranță cea mai bună rețetă pentru a vă îmbunătăți starea de spirit atunci când vă simțiți dezamăgiți.

Din păcate, în zilele noastre uităm din ce în ce mai mult ce rol important joacă arta în viețile noastre și ce impact mare are asupra sănătății noastre mintale. Să nu uităm de asta și în loc să petrecem încă o oră răsfoind rețelele de socializare, să o petrecem, pentru binele psihicului nostru, urmărind un nou film, citind o carte bună sau ascultând muzica noastră preferată.

  • În bestsellerul de renume mondial „Muzykophilia. A Story about Music and the Brain” de Oliver Sacks, medic, profesor de neurologie și psihiatrie la Columbia University Musical Center, citim despre multitudinea de influențe ale artei și muzicii asupra simțurilor noastre. Autorul atrage atenția asupra sinesteziei, unde un stimul care afectează un simț declanșează alte simțuri, ceea ce în cazul descris confirmă impactul pozitiv al artei asupra întregului nostru corp, cu accent pe psihic.
  • Deci, putem spune că merită să educăm societatea artistic și să o sensibilizăm la artă. Datorită relației cu cultura deja în copilărie, ne putem dezvolta emoțional, și astfel devenim mai sensibili în viitor, să înțelegem mai bine oamenii din jurul nostru, creând o societate mai matură și mai matură emoțional, care va fi mai fericită și cel puțin puțin mai sănătoasă din punct de vedere mental. .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here